ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

 1. Στα πλαίσια της λειτουργίας του τμήματος Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας της Νευρολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλαβα την δημιουργία και οργάνωση του πρώτου εν Ελλάδι  εργαστηρίου μακράς διάρκειας video-ηλεκτροεγκεφαλογραφίας  ενηλίκων (1992). Πραγματοποιήσαμε τις  πρώτες καταγραφές ενηλίκων για προεγχειρητικό έλεγχο στα πλαίσια χειρουργικής θεραπείας της επιληψίας Σύνολο καταγραφών 285.
 2. Συμμετείχα στην οργάνωση και λειτουργία του ειδικού ιατρείου κεφαλαλγίας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (1990-1993).
 3. Οργάνωσα ειδικό ιατρείο κεφαλαλγίας στον ασφαλιστικό οργανισμό ΔΑΠ-ΔΕΗ. Το ιατρείο λειτούργησε από 1994 έως το 1998. Υπό τακτική παρακολούθηση 107 ασθενείς.
 4. Σχεδίασα, οργάνωσα και έθεσα σε λειτουργία το 2002 την μονάδα μακράς διάρκειας βίντεο-ηλεκτροεγκεφαλογραφικής καταγραφής της Α’ Νευρο-χειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου οργανώθηκε και διεκπεραιώνεται συστηματικά η μελέτη ανθεκτικών μορφών επιληψίας με σκοπό την χειρουργική θεραπεία της επιληψίας.
 5. Οργάνωσα και έθεσα σε λειτουργία, ιατρείο νευροαποκατάστασης στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε συνεργασία με την φυσίατρο κα Ζωή Δαληβίγκα και τον νευροψυχολόγο κ Παναγιώτη Πατρικέλη.
 6. Οργάνωσα την κατασκευή Ηλεκτρονικού Αρχείου σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
 7. Οργάνωσα την πλήρη αναβάθμιση -μέσα στο 2016- της Μονάδας Χειρουργικής Θεραπείας της Επιληψίας με την εξασφάλιση ικανού κονδυλίου για την αντικατάσταση του εξοπλισμού.
 8. Οργάνωσα ειδικό εργαστήριο Νευροψυχολογίας με εξειδίκευση στην προσέγγιση ασθενών με Νευρολογικά νοσήματα που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική θεραπεία, με συμμετοχή τεσσάρων νευροψυχολόγων (Π. Πατρικέλης, Θ.Φασιλής, Α Φυτράκη, Μ.Ζανίκου. Χ Λαγογιάννη)
 9. Οργάνωσα υπό ην άμεση εποπτεία μου και επιστημονική ευθύνη τις εξής διεπιστημονικές ανεξάρτητες ομάδες στα πλαίσια της Λειτουργικής Νευροχειρουργικής σε συνεργασία πάντα με τους Νευροχειρουργούς.
  1. Ομάδα Χειρουργικής Επιληψίας. Νευρολόγοι: Αναστασία Βερεντζιώτη (υποψήφια διδάκτωρ, επιστημονικός συνεργάτης και πανεπιστημιακός υπότροφος), Ψυχίατρος Η.Αγγελόπουλος (επιστημονικός συνεργάτης, καθηγητής Ψυχιατρικής), Βασίλης Κατσαρός (επιστημονικός συνεργάτης, Απεικονιστής, Δ/ντης Νοσ. Αγ. Σάββας) και το σύνολο των νευροψυχολόγων του εργαστηρίου.
  2. Ομάδα Αντιμετώπισης και Χειρουργικής Θεραπείας Κινητικών Διαταραχών. Νευρολόγος: Α.Αλεξούδη (επιστημονικός συνεργάτης), Νευροψυχολόγος: Π.Πατρικέλης, Ιατρός Αποκατάστασης: Ζ. Δαληβίγκα (επιστημονικός συνεργάτης, Διευθ. Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία).
  3. Ομάδα Αντιμετώπισης Χειρουργικής Θεραπείας Κεφαλαλγίας και Πόνου. Νευρολόγοι: Α. Βερεντζιώτη, Α.Αλεξούδη, Νευροψυχολόγοι: Π.Πατρικέλης, Θ.Φασιλής.
  4. Ομάδα Νευροαποκατάστασης και χειρουργικής θεραπείας της Σπαστικότητας: Νευρολόγοι: Α.Αλεξούδη, Α.Βερεντζιώτη, Ιατρός Αποκατάστασης : Ζ. Δαληβίγκα. Εμβιομηχανικός: Γ. Μαρινάκης (επιστημονικός συνεργάτης)
  5. Oμάδα Εργοθεραπείας για νέους ασθενείς με περιορισμένες ψυχονοητικές δυνατότητες: Εργοθεραπεύτρια: Λ.Ζάχου, Νευροψυχολόγοι: Π. Πατρικέλης, Θ Φασιλής.

 

 1. Οργάνωση Συνεδρίων, Σεμιναρίων και άλλων επιστημονικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων
  1. Υπήρξα μέλος της οργανωτικής επιτροπής του πρώτου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Έρευνα του Ύπνου.
  2. Οργάνωσα εκ μέρους της Νευρολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών εκπαιδευτική ημερίδα για την Επιληψία την 4/4/98  στην Αθήνα.
  3. Συμμετείχα στην οργανωτική επιτροπή του 7th European Conference for EPILEPSY and SOCIETY-2000 που έγινε στην Αθήνα 19-21 Μαΐου 2000.
  4. Συμμετείχα στην οργανωτική επιτροπή του 7th Mediterranean Epilepsy Conference που έγινε στη Αθήνα 22-25 Νοεμβρίου 2001
  5. Συμμετείχα στην οργανωτική επιτροπή του 2ου Συνεδρίου Επεμβατικής και Φαρμακευτικής Νευροτροποποίησης. (Αθήνα, 3-5 Δεκεμβρίου 2009).
  6. Συμμετείχα στην οργανωτική επιτροπή του 1ο Πανελλήνιου Συνέδριου Κατ’ Οίκον Νοσηλείας (Αθήνα 23-25/10/2009)
  7. Οργάνωσα την ημερίδα «Εφαρμογές της Πυρηνικής Ιατρικής στα Νευρολογικά Νοσήματα» (Αθήνα 24/1/2009)
  8. Συμμετείχα στην οργανωτική επιτροπή του 19 Συνέδριου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Στερεοτακτική και Λειτουργική Νευροχειρουργική (Αθήνα 22-25 Σεπτεμβρίου 2010).
  9. Οργάνωσα εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Ανθεκτική Επιληψία» (Αθήνα, 05/11/2011).
  10. Οργάνωσα εκπαιδευτική συνάντηση με τίτλο «Επιληψία: μετά την αποτυχία της πρώτης θεραπείας» (Αθήνα 11/10/2011).
  11. Οργάνωσα εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο «Νέοι τρόποι στη θεραπεία της Επιληψίας» (Ρέθυμνο 18/2/2012).
  12. Οργάνωσα εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο «Επιληψία: μετά την αποτυχία της πρώτης θεραπείας» (Βυτίνα 7/3/2012).
  13. Συμμετείχα στην Επιστημονική Επιτροπή του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επιληψίας (Αθήνα 17-19/10/2014)
  14. Συμμετείχα στην Επιστημονική Επιτροπή του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επιληψίας (Αθήνα 8-10/4/2016)
  15. Συμμετείχα στην Επιστημονική Επιτροπή του θεματικού Συνεδρίου «Επιληψία». (Θεσσαλονίκη 15-16/2/2017)
  16. Συμμετείχα στην Επιστημονική Επιτροπή του 5oυ Συνεδρίου Κλινικής Νευροφυσιολογίας (Πιερία 27-30/9/2016)

 

Ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για τον υπογράφοντα αλλά και την Α’ Νευροχειρουργική κλινική και το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αποτελεί η εκτενής αναφορά στην οργάνωση και λειτουργία της Μονάδας Χειρουργικής της Επιληψίας σε άρθρο ανασκόπηση των Schijns και συν (2015), για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. (Μπορείτε να το αναζητήσετε στον ιστότοπο PUBMED ή στο αντίστοιχο κεφάλαιο)