Η νευροψυχολογία της επιληψίας

Ένα βιβλίο για την νευροψυχολογία της επιληψίας. Ίσως το μοναδικό μέσα στην τελευταία δεκαετία παγκοσμίως.
Νευροψυχολογία είναι η επιστήμη που στοχεύει στο να κατανοήσει πως η δομή και η λειτουργία του εγκεφάλου σχετίζονται με τους μηχανισμούς της ανθρώπινης σκέψης και της συμπεριφοράς.
Ασχολούμενος επί 30 και πλέον χρόνια με την επιληψία από την θέση του Πανεπιστημιακού ιατρού και ως υπεύθυνος του μοναδικού Προγράμματος χειρουργικής θεραπείας της επιληψίας σε Δημόσιο Νοσοκομείο επί 20 και πλέον έτη επιχειρούμε, με τον εξαίρετο συνεργάτη μου και υπεύθυνο του τμήματος Νευροψυχολογίας Κο Παναγιώτη Πατρικέλη, μια προσπάθεια να θίξουμε το πολύπλοκο αυτό θέμα σαν ένα παράθυρο για την διερεύνηση του εγκεφάλου.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τις στοιχειώδεις αρχές της Επιληψίας, με παγκόσμια και επιτυχημένη κυκλοφορία, δίδεται και στα Ελληνικά για ένα ευρύ κοινό ειδικών αλλά και μη ειδικών.

Ένα σύντομο πόνημα για την σημασία της τέχνης στην ιατρική.   Αφορμή (και όχι μόνο) ένας πίνακας του Ρέμπραντ. Η σημασία ενός έργου και τι σηματοδοτεί. Πως η τέχνη επηρεάζει την ιατρική.

Το βιβλίο μας «Η νευροψυχολογία της Επιληψίας» μετά  την επιτυχημένη κυκλοφορία του στην Ελλάδα, αποδόθηκε και στα Ιταλικά αποτελώντας και για ορισμένα Πανεπιστήμια σύγγραμμα αναφοράς.

Epilepsy and movement disorders gatzonis

Ενα σύντομο εγχειρίδιο για ειδικούς που εξετάζει τον κοινό τόπο δύο μεγάλων κατηγοριών νοσημάτων της νευρολογίας, που αφορούν τις Επιληψίες και τις Κινητικές Διαταραχές”